Apua, syksy! Koulutkin ovat taas alkaneet!

Ma 15.8.2011
Olen aina asunut Suomessa, lapsuudessani, vaikka asuimmekin Turun seudulla, oli paljon lunta. Mutta talveen en kai totu koskaan! Syksy saa minut nykyisin lähes paniikin partaalle, kunnes sopeudun. ;) Koululaisena ihme kyllä tykkäsin syksystä. Se oli nuoruusvuosinani mielivuodenaikani ja talvestakin pidin jonkin verran. Murrosikäisenä rakastin lumipyryjä! Oli ihanaa koiran kansaa rohnustaa tiellä, jossa sai kahlata polkua auraamattomaan lumeen myrskyn pöllytessä ympärillä! Se taisi helpottaa omaa murrosikäistä mieltäni. Ulkoinen kaaos rauhoitti kummasti silloisen sisäisen kaaoksen. =)
Nyt ehkä sisäistä rauhaa voisi syysmyrskyisellä rannalla istuen hieman ravistellakin. Lukiota kävin Naantalissa, missä menin usein koulun jälkeen rannalle istumaan tai kahlasin keltaisissa lehdissä näkötornille. Ehkä tuo ympäristö sai minut silloin rakastamaan syksyä.

On vasta elokuu. Nyt iltapäivällä, kello on vähän yli kaksi, asteita on vain + 17 C, eilen oli tähän aikaan vielä paljon lämpimämpää, vaikka koko viime viikko enteilikin syksyä. Viileys alkoi samantien kun heinäkuu vaihtui elokuuksi. Kaupoissa alkoi koulutavaroiden mainonta ja syysvaatteiden markkinointi silloin samantien:
Kuva: © Marleena, 2.8.2011

Ylempi kuva on otettu 2.8.2011 ja tämä alempi kuva samasta paikasta 12.8.2011:
Kuva: © Marleena, 12.8.2011
Ja tuona samana päivänä 12.8.2011, viime torstaina siis, vaikka itse pärjäsin hyvin T-paidassa ja kesäpitkiksissä, minulla ei ollut yhtään kylmä!, bongasin tämän naisen talvisaapikkaissa:
Kuva: © Marleena, 12.8.2011
En minä oikeasti enää harmittele syksyn tuloa. Tässä on kahdessa viikossa ehtinyt jo tottua tähän tuttuun asiaan. En kuitenkaan aio vielä siirtyä talvisaapikkaisiin! =)

9 kommenttia:

 1. Mainosmiehet tai -naiset ovat asialla...;)

  Ei ole vielä pakko pitää talvikenkiä.:D

  VastaaPoista
 2. Aili-mummo aivan niin! Vielä ei onneksi ole talvivaatteiden aika!

  VastaaPoista
 3. Koulut tuntuvat alkavan vuosi vuodelta yhä aikaisemmin.Olenkin huomannut blogikierroksella että syksyiseltä jo tuntuu hieman.

  VastaaPoista
 4. Sanonta on että keväällä ei saa vähentää vaatteita liian aikain ja syksyllä ei päälle laitta vaan karaista itseään vähemmissä vaatteissa.

  Kukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Yaelian, ennen oli opettajan työssäkin kolme hyvää asiaa: Ne olivat kesäkuu, heinäkuu ja elokuu!

  sylvi, tänään oli Helsingissä kuutamouintitapahtuma. Ei se tosiaan vielä ollut avantouintia!

  VastaaPoista
 6. Peikko luulee, että mainosmiehet ja -naiset saavat syksyn tulemaan, kun ne rupeavat huutelemaan syystarjouksia sun muita syksyjuttuja.

  VastaaPoista
 7. isopeikko, taidat olla oikeassa! Joskus aikoinaan koulu alkoi vasta 1. päivä syyskuuta ja muistan kyllä miten kuuma oli vielä elokuun puolivälissä. Vasta syyskuussa tuli syksy siihen aikaan!

  VastaaPoista
 8. Jos syksy tulee syksymainosten myötä niin tarviiko sitä joulua alkaa joka vuosi huutelemaan aikaisemmin ja aikaisemmin, jotta se varmasti tulisi?

  Olin eilen järkyttynyt, kun hain lasta kerhosta. Oma lapseni oli t-paidassa ja paljaat jalat crokseissa. Kerhotädillä takki päällä ja kaulaliina kaulassa. Olikohan se kauhistellut lastani kovin?

  VastaaPoista
 9. Kerhotädit taitavat kökötellä paikoillaan ja palelevat siksi, lapset ovat liikkuvaisia ja siksi pärjäävät vähissä vaatteissa. :)

  Joulua kai aletaan lanseeraamaan viimeistään syyskuussa! ;)

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.