Suomen kansallismuseossa Helsingissä

Kuukauden nukketalo: Aira Samulinin nukkekodit

Keskiviikko 16.2.2011

Sain joululahjaksi Anna-Maijalta  Jouni Kuurnen Unelmien koti -kirjan, joka liittyy  Suomen kansallismuseon näyttelyyn Unelmien koti. Kirjoitinkin siitä jo jotain Nukkemaailma-blogissani jokin aika sitten. Eilen illalla vihdoin lähdin tuota näyttelyä katsomaan. Tarkoitus oli nopeasti vain vilkaista juuri tuo Nukketalo-näyttely, mutta jotenkin jouduin keskelle ryhmää ja muiden osastojen mielenkiintoista opastusta. Oppaana oli vanhempi naishenkilö, joka kertoi jossain välissä selostustaan olleensa vuosia Taideteollisen korkeakoulun tekstiilityön  opettajana. Yritin tunnistaa häntän vanhasta muistista, mutta koska olen tuolla osastolla suorittanut vain kenkäopin kurssin, en saanut mieleeni hänen nimeään. Kuulin opastetun ryhmän kiittelevän häntä Leena-nimellä.


En siis aikonut käydä katsomassa muuta kuin nukketaloja, sillä olen kolunnut Suomen kansallismuseon osastoja useampaan kertaan elämäni aikana ja jo hieman kyllästynytkin katselemaan kaikkea historiaa aina uudelleen ja uudelleen. Vaikka itseasiassa museon näyttelyistä löytää joka kerran jotain kiinnostavaa ja sellaista, mihin ei aikaisemmin ole huomannut kiinnittää huomiota. Näin kävi siis nytkin. Seurailin ryhmää ja kuuntelin mielenkiintoista opastusta.


Nukketalojakin ehdin katsella, mutta luultavasti suunnistan katsomaan Unelmien koti -näyttelyä vielä jonakin iltana uudestaan. Näyttely jatkuu aina 6.11.2011 saakka.


5 kommenttia:

 1. Aika pitkään kestää tuo näyttely vielä :)
  Kivoja ovat nukketalot, pitäsköhän joskus kunnostaa tyttären lapsuuden nukkekoti, kaikenlaista kivaa on saatavilla nykyään nukkekotiin, ihana harrastus ♥

  VastaaPoista
 2. EIkö niitä nukkeja harmita asua talossa, josta puuttuu kokonaan yksi seinä?

  VastaaPoista
 3. seijastiina, kunnosta vaan, kiva harrastus ja arvostettukin, vaikkei luulisi! Kaikenlaista kivaa on tarjolla ja itsekin voi näprätä!

  isopeikko, se on semmoista akvaarioelämää! Minua kyllä pelottaisi asua yläkerrassa, josta puuttuisi kokonainen seinä!

  VastaaPoista
 4. On kiva harrastus, olin itsekkin kauheasti kiinnostunnut kun tyttärellä oli aikoinaan nukkekoti, pitihän sinne kaikenlaista kivaa ostaa ja tehdä:)

  VastaaPoista
 5. Askartelin itte, nukkekodin rakentaminen on mukava harrastus iästä ja sukupuolesta riippumatta.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.