Lost in Jane Austen, Eksyin Jane Austenin maailmaan

Perjantai 25.2.2011

Minulla on hyllyssä lojunut kuukausikaupalla katsomatta dvd nimeltä Lost in Jane Austen – Jane Austenin maailmassa. Suomessa elokuvaa esitettiin kai nimellä Eksyin Jane Austenin maailmaan, teattereissa se meni vuonna 2009. Minulla sen katsominen sijoittui nyt viime torstai-iltaan 2011, viimeistä edelliseen hiihtoloman arki-iltaan. Oli olevinaan aikaa yli kolmentunnin elokuvalle, mutta myöhäiseen silti meni. Pakkauksessa on kaksi levyä, toinen sisältää noin kolmen tunnin elokuvan ja toinen levy kertoo elokuvan valmistumisesta.

Jos haluat, voit katsoa trailerin.

Alunperin elokuva tehtiin neliosaiseksi TV-sarjaksi, joka valmistui 2008. Sen on Jane Austenin romaanin Ylpeys ja ennakkoluulo pohjalta tehnyt Guy Andrews. Wikipediassa on lisätietoa. Elokuva on luokiteltu romanttiseksi komediaksi.

Siitä on tosi kauan, kun luin kirjan, jota on elokuvassa käytetty pohjana, ja jos olen joskus nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan, niin en siitäkään muistanut mitään. Siksi minulta saattoi mennä yhtä ja toista sivu suun, vaikka hauskahan tuo elokuva on. Meinasin tosin jättää katsomatta siinä vaiheessa, kun seinästä mentiin toiseen maailmaan. Ajattelin äkkiseltään, että tämä onkin jokin lasten satu á la Narnia tai Harry Potter, kun elokuvan ikärajakin oli 3 vuotta. Katsoin sitten kuitenkin vielä eteenpäin. Selvisi, että kysymyksessä onkin aikuisten satu.

Ihan hauska satu tosiaan, vaikka jossain kohtaa näyttää siltä kuin elokuvasta olisi juonen seuraamisen kannalta leikattu jotain tärkeää pois, varsinkin lopusta. Ehkä noissa 45 minuutin TV-sarjoissa juoni eteni kunnolla loppuun asti.

Pidin kuitenkin elokuvasta. Näyttelijät ovat sympaattisia ja erityisesti pidin tuon ajan rekvisiitasta, vaatetuksesta ja muusta. Tämä elokuva ei siirry nyt muttokirppikselleni ainakaan vielä, haluan katsoa sen joskus uudestaan tarkkaillen erityisesti tuota puvustusta ja esineistöä, jota varmaan on yritetty laittaa kaikintavoin aikakautta kuvaavaksi.

8 kommenttia:

 1. Olen lukenut noita Austenin kirjoja ja tykkäsin silloin tunnelmista joita teksti sai minuun . Katsoin tv sarjan ja pidin siitäki. Rakastan katsella eri aikakausien sisustuksia ja pukeutumista.

  VastaaPoista
 2. Minä katson noita elokuvia myös silloin tällöin, tuon sarjana katsoin minäkin, ihan kiva oli :)
  Voisin katsoa toisenkin kerran, pidin kovasti ,että peukku tulee :D

  VastaaPoista
 3. sirkkis, chick lit -kirjallisuudessa ja noihin kirjoihin perustuvissa elokuvissa on ajanvietteellisiä arvoja! Aivot voi jättää narikkaan ja nauttia komeiden urosten katselusta (ja naisten, miten kukakin haluaa). ;D Tässä elokuvassa tosiaan oli lisähöysteenä hienot puitteet, vaatteet ja sisustus yms.

  VastaaPoista
 4. seijastiina, en ole nähnyt tv-sarjaa, mutta se oli varmaan myös mukava katsoa!

  VastaaPoista
 5. Joitain elokuvia voi hyvin katsoa monta monta kertaa.

  VastaaPoista
 6. isopeikko, kyllä vaan, tämänkin voisin katsoa jonkun ajan päästä uudelleen :)

  VastaaPoista
 7. Hei Marja-Leena
  Jane Austenia minäkin luen paljon.
  Tänään kun kävin kirjastossa lainasin sieltä Jane Austenin Järki ja tunteet Jane Austen kirjoittaa ihania ja romanttisia kirjoja.

  VastaaPoista
 8. Jukka-Pekka Hätälä, kiitos kommentista! Jane Austen on mielenkiintoinen kirjailija.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.