Keräilymaljakko ym.

Ti 5.6.2012

Vein eilen kassillisen vaatteita Fidan kirpparille ja silmäilin siellä hetken ympärilleni. Kenties voisin tehdä jotain kirpputorilöytöjä, ajattelin. Ja teinkin:

Kuva: © Marleena
Mukaani lähti pussillinen lasisia shakkinappuloita, läpinäkyvää lasia ja sitten tämä kuvassa näkyvä sievä pieni keramiikkamaljakko, designtuotantoa. Keramiikkastudio Tarja Ahokainen, Imatra, lukee maljakon pohjassa. Se sattui olemaan tarjouspöydällä. Siitä oli ennen pyydetty 3 euroa, nyt sain sen 20 centillä! Lisäksi puusta veistetty kirahvi. Kirahvi on minusta niin hauskannäköinen, etten pitänyt siitä pyydettyä 50 centtiä liian suurena summana! Shakkinappuloista maksoin 2 euroa.

Keramiikkamaljakko on kaunis, pieni mattalasitettu esine, olisikohan jotain kivitavaraa. Valkoista massaa kuitenkin. Voi tietysti olla posliinisaveakin. Nyt on niin pitkä aika siitä, kun olen viimeksi tehnyt keramiikkaa muusta kuin punasavesta, etten mene varmuudella sanomaan mitään. Kooltaan se ei ole kovin iso, matalampi juomalasia, nätti kuitenkin.

Shakkinappuloita on juuri valkoisten shakkinappuloiden verran. Mietin, kuuluukohan sarjaan myös vastaava määrä tummasta lasista tehtyjä shakkinappuloita. Kauniita nämäkin läpinäkyvät lasinappulat ovat.

EDIT: Löysin netistä tämän kuvan:

Nämä koristepullot-nimellä olleet keramiikkaesineet ovat jossain vaiheessa olleet Huuto.netissä myynnissä 10 eurolla. Omasta "pullostani" siis puuttuu vain tuo korkki. Kuva on tuolta Tarja Ahokaisen studiosta.

2 kommenttia:

  1. Kaikki lasiesineet, myös nuo shakkinappulat, on kauniita. Lasissa on oma taika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, on tuo lasi aika hieno keksintö! Ihmeellistä, että hiekka sulaa lasiksi!

      Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.