Helsinkiläisiä viinirypäleitä

La 10.9.2011
Ystäväni Uppis asustelee omakotitalossa keskellä Helsinkiä ja heillä on siinä talonsa ympärillä pieni paratiisi. Tänä vuonna viinirypäleet ovat tuottaneet nättiä satoa kuten kuvista näette! Hänellä on toinen paratiisi noin sadan kilometrin päässä Helsingistä. Hän pyysi minuakin mukaansa sinne täksi viikonlopuksi, mutta meikäläisen työviikko oli taas niin rasittava, etten jaksa lähteä mihinkään kotinurkista. Sitäpaitsi minulla on nyt lauantaina pyykkitupapäivä ja on pakko pestä vaatteita seuraavaa viikkoa varten.
Supikoirat ovat syöneet kaikki karviaiset Uppiksen pensaista. Mahtavatkohan olla käyneet näitäkin marjoja napostelemassa?

8 kommenttia:

 1. ONpas tullut kiva sato! Mutta ei ihmekään,kesähän oli lämmin.

  VastaaPoista
 2. Upeita ovat viinirypäleet, onnittelut Marleena<3

  VastaaPoista
 3. Yaelian, tosiaan oli taas lämmin kesä, vaikka 2010-kesä oli kyllä vielä lämpimämpi. Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 4. Aili-mummo, nuo ovat ystäväni Uppiksen viinirypäleitä! Mutta kiitos onnitteluista kuitenkin!

  VastaaPoista
 5. Viinirypälesato on hyvä! Onko Hesassa supikoiriakin?! Kaupungistuvatko ne niin kuin kanit ja ketut ym. Sen ymmärtää, että niitä on täällä maalla, vaikka niitä kovasti ahdistellaankin. (Minusta ne ovat söpöjä, sanoo hän, jolle ne eivät ole mitään vahinkoa tehneet)
  Lämmin oli kesä, tomaatit tekivät ulkona enemmän satoa kuin kasvihuoneessa, jossa niille tuli liian kuuma.

  VastaaPoista
 6. Nuo voivat olla aika makoisia. Sellaisia ei kasva metsässä ollenkaan.

  VastaaPoista
 7. Sirkka, en ole nähnyt koskaan supikoiraa missään, en maalla enkä kaupungissa, mutta ystäväni on. Ilmeisesti omalla pihallaankin.

  VastaaPoista
 8. isopeikko, itse kasvatetut ovat aina hyviä. Ehkä joskus minäkin kasvatan vielä omia viinirypäleitä. ;) Ja tiedä, vaikka peikkometsäänkin voisi jonkun taimen istuttaa kasvamaan, vai mitä isopeikko?

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.