Pieni kävelylenkki kevättä odottelevassa Helsingissä

Torstai 31. maaliskuuta 2011


Keskustassa kadut on putsattu lumesta ja joku kahvila on nostanut jo tuoleja ulos. Terassikausi ei kuitenkaan vielä ole alkanut.

Vanha posetiivin soittaja ylioppilaslakkeineen on jo ilmestynyt keskustan katukuvaan. Ehkä jokunen kolikko heltiää ohikulkijoilta hänen kahvipannuunsa.


Ratikkapysäkkien valokaapeissa saa ihmetellä toinen toistaan kummallisempia mainoksia. Hakaniementorin reunassa on jopa oikeita S-kokoisia popliinitakkeja noissa tauluissa sisällä. Ei nyt tullut otettua kuvaa niistä.Rättisitikallakin tarkenee jo ajella, ainakin tänään, jolloin oli oikeastaan ensimmäinen kevääntuntuinen ilta. Kaikki kuvat olen ottanut siinä klo 17–19 aikoihin. Kuvan tyttö sattui pysähtymään tuohon juuri kun näpsäisin kuvan. :)


Eilen oli vielä aika kylmää, taisi olla jopa -8 astetta pakkastakin, joten vielä pukeudutaan lämpimästi. Reppu on edelleen suosiossa sekä miehillä että naisilla.


Tässä kuitenkin ensimmäinen oikea kevään merkki: Kukkakauppias on laittanut  kukkia näkyviin kaupan ulkopuolelle!

13 kommenttia:

 1. Ohoh,sielläpäs ei ole paljoa enää lunta,täällä on sen sijaan rutkasti enemmän,mehän ollaankin sivupitäjässä:D..Nojaa,vaan on täältäkin jo lumen pinta alentunu kummasti,kevät koittaa♥
  Iloista viikonloppua

  VastaaPoista
 2. Ihanan kevään merkit jo löysit. Kovin on koleaa meillä vielä, lunta niin paljon noissa kasoissa kadut jo sulia.

  VastaaPoista
 3. Kuvaajakin on tullut varjona mukaan toiseksi viimeiseen kuvaan :) Rättärit ovat aika somia :)

  VastaaPoista
 4. Pirteä kaunis postaus.
  Ihana tuo positiivari, hänelle kyllä antaisin lantin, tulee vanha aika mieleen ja voin kuulla soiton ihan tässä ja juuri nyt.
  Kivoja kevään merkkejä :)

  Lempeää iloista huhtikuuta Marja-Leena ♥

  VastaaPoista
 5. Tansku, kyllä täällä vielä lunta on, mutta isoimmilta kaduilta ja keskustan alueilta lunta oli viety kuorma-autolasteittain lumienkaatopaikoille jo tammikuussa 6 kertaa enemmän kuin muina talvina, mutta luntahan on tullut koko ajan lisää. Vielä kuluneella viikollakin. Kantakaupunki on reunoilta edeleen jään ja lumen vallassa. Vaan ehkä huhtikuun aurinko jo loput lumet sulattaa... :)

  VastaaPoista
 6. sirkkis, kevät tulee! Ihanaa!

  VastaaPoista
 7. isopeikko, kyllä, ainakin varjona mukana! Rättärit ovat todellä liikuttavia ja kyllähän nillä jotenkin liikkuukin!

  VastaaPoista
 8. seijastiina, kiitos! Laitan kolikon Sinunkin puolestasi, kun satun samalle kadulle tuon posetiivin soittajan kanssa! :) Lempeää iloista huhtikuuta myös Sinulle, kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 9. Eilen Rautatientorille oli jo ilmestynyt narsissit kukkalaatikoihin. Näyttivät kyllä olevan väärässä paikassa ja kylmissään.

  Keskusta alkaa tosiaankin olla aika lumeton, mutta ei tarvitse mennä kuin muutama sata metriä Stokkalta mihin suuntaan tahansa, niin totuus iskee silmiin. Tai on siis jalkojen alla.

  Vai on posetiivari jo tullut paikalle, kive.

  VastaaPoista
 10. susuPetal, en ole huomannut katsoa Rautatientoria tarkemmin mennessäni ohi ratikalla tai bussilla, mutta kyllä vielä on aika aikaista ulkona kukille.
  Vesisade perjantaina taisi sulatella lumia taas hieman vähemmäksi...

  VastaaPoista
 11. Kyllä se kevät sittenkin tulee!
  Lumet sulaa silmissä.Narsisseja hankin itsekin piristämään tätä ankeutta.
  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia ! Kevät on melkein täälläkin ♥

  VastaaPoista
 13. Maija, kevät tosiaan TULEE koko ajan!

  Daisy o Carl, kiitos!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.