Helsinki pääsiäisenä 2011

Pääsiäismaanantai 25.4.2011
Saimme hienon lämpimän pääsiäisen. Aurinko paistoi ja tuulikaan ei ollut kovin kylmä. Espa oli täynnä väkeä, niin penkit kuin nurmikotkin. Kevätkamman piikeissä vielä mennään.
Ja tässä näkymää muutaman metrin verran kadultakin:
Osa ihmisistä luuli kai jo helteiden alkaneen, koska ei ollut sukkia, hyvä kun oli sentään paita päällä. Heidän köhimistään saamme ehkä kuunnella jo vappuna. :(

Joitakin yskijöitä jo ratikoissakin saa varoa. Osa kansalaisista tajusi tilanteen oikean laidan ja oli luopunut karvahatusta, ottanut kevätakin esiin ja kevätmielen toivottavasti. Lumiakin vielä on siellä täällä ja tuulisessa paikassa palelsi hiukan tavallisissakin vaatteissa.
Tässä on sentään säärillä vielä lämmikettä, mutta näistä tytöistä toinen arvelee kai jo juhannuksenkin menneen. ;)
Itse olen semmoinen vilukissa, että vasta noin +20 astetta alkaa merkitä minulle mukavan lämmintä säätä. Varjopaikoissa oli eilen ja tänään vielä takki tarpeen, mutta tuulensuojassa varmasti saattoi olla ihan kuumakin!  Vielä ei ollut oikea kesäkeli, lunta on paikoin meidän omalla kadulla ja tuuli suht vilpoinen.
Minua +16 astetta ei vielä saa pukeutumaan minkäänlaisiin helletamineisiin, eikä +18:kaan, kun lunta on vielä paikoin ja routaakin maassa.  Vaikka tasoissa pukeutumisen kanssa olivat miehetkin:
Lapset ja edellä menevä vaimo sentään sään mukaisissa asuissa. :)
Nämä ihan kauniit ja
nämä karvaiset, paljaat sääret olivat ratikkapysäkillä.
Lisää ihmeteltävää tarjoaa luontokin ympärillä: Risukosta pukkaa uutta elämää! Valkovuokot kukkivat, puut ja pensaat työntävät isoja silmuja ja maasta puhkeaa kukkaa jos toistakin!

Sitten vain kohti vappua!

14 kommenttia:

 1. Voi miten mukava kevätkatsaus. Olen ihan samaa mieltä kanssasi, että kylmää on vielä niin kauan kuin on lunta maassa ja järvissä jäätä. Eilinen oli lämmin päivä ja se on houkutellut yhden jos toisenkin riisuutumaan. Vapuksi onkin luvassa taas kylmempää.

  VastaaPoista
 2. No on se kevät vähän edenpänä siellä etelässä. Kaunis sää oli eilen Oulun seudullakin, mutta maa ei vielä viheriöi. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Voi kyllä on "tyhmää" pukeutua noin kesäisesti kun maassa on routaa ja vesistöissä jäitä. Täällä meidän suunnalla riehuu kauhea yskä ja räkätauti. Pitää kokoajan varoa noita köhijöitä. Pääsiäisen ajan ne hilppasi paljain kintuin ja köhisi. Koskahan ne oppi , sää on keväällä katala.

  VastaaPoista
 4. Kevät keikkuen tulevi, ja lämpaalto saa ihmiset vähentämään vaatteita, iloisen näköistä porukkaa ja kivaa kun on lämmintä.
  Itsekin innustuin ja kesähame päällä ilman sukkia olin mökillä, ksavot sai väriä ja näyttää terveemmältä.
  Hyvät kuvat sinulla täällä!

  Iloista kevättä!

  VastaaPoista
 5. Hauska ja hieno kuvasarja citystä.. Olihan se keskipäivän aikaan lämmin ,toivotaan että pysyvät terveenä. Tulin hyvälle tuulelle katsoessani kuvia, tykkäsin jopa niistä karvaisista sääristä punaisissa tennareissa. upeet:))DDD

  VastaaPoista
 6. Ihanaa aina nähdä näitä Helsinki-kuvia blogisi kautta! Ihan naurattaa kun ajattelee että Suomessa alle 20-asteen lämmössä ollaan jo hellevaatteilla;D

  VastaaPoista
 7. tanssiva harmaa pantteri, tosiaan jännä nähdä, millainen vappu sää tulee. Ei kai sentään lunta tuiskuttele! ;)

  tuulento, Hesassa kevät tulee aina vauhdilla: yhtäkkiä on lehti puussa ja ruoho maassa, vaikka pari viikkoa aikaisemmin vielä ihmeteltiin lumikinoksia!

  sirkkis, yskintää kuuluu aika ajoin täälläkin, kun kulkee julkisilla.
  Toivottavasti ei ylly pahemmaksi.

  seijastiina, tuulensuojassa oli täälläkin oikein kuumaakin, mutta kaupungilla liikkuessa oli kyllä tuuli vähän kolea ja varjopaikoissa melkein kylmä.

  aikatherine, minuakin sisäisesti nauratti tuo punaisten tossujen ja karvaisten säärten yhdistelmä. Ääneen en rohjennut sentään hihitellä. ;DDD

  VastaaPoista
 8. Yaelian, kerran kun olimme Israelissa uuden vuoden aikoihin, jos oikein muistan, oppaalla oli villapaita päällä (suomalainen Israelissa asuva mies) ja ihmiset kulkivat saapikkaissa ja talvivaatteissa. Lämpötila oli jotain parikymmentä plusastetta. Menimme Sahneen uimaan ja bussikuski katseli rannalta meitä "hulluja" suomalaisia! Mutta vedenlämpökin oli jotain parikymmentä astetta. Suomessahan merivesi ei paljon lämpimämmäksi tulekaan ja järvissäkin uidaan 18-asteisissa vesissä ja viileämmissäkin. Se oli mukava uimareissu. Kotoa lähtiessä oli tuiskuttanut lunta ja palatessa myös!

  isopeikko, värit ovat nyt viimeistä muotia kaikessa! Vihdoin suomalainen mustiin ja harmaisiin pukeutuminen on väistymässä!

  VastaaPoista
 9. Kesän tuntu välittyy pukeutumisesta, mutta salkavalaa voi olla vielä lämpimyys. Esplanadin aurinkoiset penkit ja ruohikko on vetänyt mukavasti rentoutujia.

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen vilukissa ja villasukkatyttö vielä näillä säillä. Kampasi piikki tarjosi ihania kuvia!

  VastaaPoista
 11. Liplatus, nyt perjantaiaamulla aikaisin (klo nyt 6.47) on -1 astetta mittarissa! Vielä en ole paljonkaan vähentänyt vaatetusta, mutta taitaa pitää tänään palata takaisin "villaisempiin"!

  kaanon, tänään on taas kovin kylmää, ainakin nyt aamulla ennen 7:ää, joten tämä vilukissa pistää taas lisää vaatetta töihin lähtiessä!

  VastaaPoista
 12. Kyllä näkee, että ihmiset ovat odottaneet kevättä kuin kuuta nousevaa. Taitaa olla joka keväistä tuo liian nopea vaatteiden vähennys. Nuo upeat niittisandaalit tahtoisin itselleni!!

  VastaaPoista
 13. TeeTee, aivan varmasti ihmiset ovat odottaneet kevättä aivan mielettömästi ja kun hiukankin lämpenee, niin siitä yritetään ottaa sitten kaikki mahdollinen irti!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.