Näin muuttuu maailma, Eskoseni

3.4.2011 illalla seitsemän maissa tehtiin Helsingin keskustassa linja-autoasemalla reippaasti lumitöitä

Maanantai 4. huhtikuuta 2011

"Hullu maailma" 
Joskus on päiviä, jolloin ei sulata mitään, vaikka ei oksetakaan. LOL. Tänään on juuri sellainen päivä,  jolloin mietin kaikkea turhanpäiväistä. Kuten esimerkiksi kasvien keruuta koulussa. Olen sitä ikäluokkaa joka keräsi 50 kasvia ja prässäsi ne, esimerkiksi kuten minä, sanomalehtien sisällä eteisessä lautojen välissä. Päälle kasasin vielä isoja kivimurikoita. Kissankellojen sinisen värin talletin laittamalla kukkien päälle suolavettä. Sanomalehtiä piti välillä vaihtaakin, jotta kasvit kuivuivat hyvin ja painoa lautojen päällä oli oltava reippaasti, jotta kasvit prässytyivät sileinä. Prässätyt kuivuneet kasvit liimattiin juurineen isolle paperiarkille. Juurista oli tietysti multa pesty pois ennen prässäystä.

Nykyisin kasveja ei saa kerätä juurineen eikä kaikkia saa edes poimia muutenkaan. Mutta silloin, kun me kasveja keräsimme, vielä sai. Sitten liimattiin jokaisen arkin oikeaan alareunaan kirjakaupasta ostettu paperipalanen, johon oli merkitty valmiiksi kohdat, jotka piti täyttää kuten kasvin nimi, latinankielinen nimi ja milloin kerätty ja mistä, jos oikein muistan. Lehtimuotojen nimi piti tietää ja taisi siinä olla kaikkea muutakin, mikä oli laitettava muistiin. Minun kasviossani olivat hienot siniset kansipahvit, jotka myös olin saanut käydä kirjakaupasta ostamassa. Kasvien latinankieliset nimet piti sitten opetella myös. Ei siinä mitään. Minä olin tunnollinen ja tein kaiken niin kuin kai piti, koska jotain kympin suuntaista muistan tuosta tehtävästä saaneeni. Eikä minulla siis ole tuosta asiasta mitään ikäviä muistoja, päinvastoin niitä oli hauskaa kerätä!

Kuitenkaan noista latinankielisistä nimistä muistan vain alle kymmenen. Tiedot ovat ajat sitten siltäkin osalta muuttuneet sivistykseksi ja muistiin on kasautunut lisää ja lisää, milloin pakkolukemisena, milloin muuten vain. Aikuisten miesten olen muutaman kerran kuullut kiroilleen tuota kasvienkeruuhommaa, josta he ilmeisesti saivat elinikäisiä traumoja.

Edit: Vaikka tehdäänhän väitöskirjojakin vaikka mistä, esimerkiksi ja-sanasta itämeren suomalaisissa kielissä. Oma kasvatustieteen proseminaarityöni oli "Esikouluikäisten jakamiskäyttäytyminen vahvistamisolosuhteiden funktiona".

Tässä tehdään tilaa kesälle edelleen 3.4.2011
"Hevosen naurua"
Eläkkeelle jäänyt serkkuni soitti eilen minulle pitkän puhelun ulkomailta. Hän oli aikoinaan hyvin vastuullisessa kansainvälisessä työssä ja korkeassa asemassa, mutta nyt eläkkeellä hän kokee kaiken jopa oman vastuullisen työnsä turhaksi, koska hänen jälkeensä moni asia on mennyt päin prinkkalaa ja asioita on hoidettu sittemmin jopa huolimattomasti.  Jotenkin hänen vuodatuksensa sai minutkin hyvin turhautuneeksi.

Turhautuneena minua huvittavat sellaiset asiat, joille muuten viitan kintaalla tai en ota mitään kantaa. Tänään kuitenkin jämähdin kiinni muutamiin asioihin: Oi ihana tiedon maailma! LATINAN LOTINAA:

Selailin Forecan blogiahttp://blogi.foreca.fi/

Foreca.mobi latinankielellä, vatikaani ei vastannut

"Haluatko käyttää latinankielistä foreca.mobi-palvelua? Se on helppoa. Kirjoita kännykkäsi selaimeen osoite foreca.mobi ja yläreunan Asetuksista valitse latinan kieli (Lingua Latina), Tallenna ja surffaa säätietoja latinaksi." 

Ja vielä lisää samasta blogista, mutta ei latinaksi: Sijaintini on muttunut jonnekin Suomenlahden saarelle tai joka tapauksessa noin 50 km etelämmäs kohti Tallinnaa. 

Se johtuu siitä, että "Suomen keskilämpötila on noussut 0,4 astetta edelliseen vertailukauteen nähden". Katso blogi:

Lahtelainen, muutit juuri Mäntsälään

Tämä ilmaston lämpeneminen on sekä hyvä että huono asia. Hyvää on tietysti, että täällä pohjoisessakaan ei tarvitse aina palella. Mutta huonoja asioita kerrotaan olevan roppakaupalla.  Jopa suurien katastrofien väitetään johtuvan ilmaston lämpenemisestä.S-postia Arjalta
Edit:  Tämä tipahti äskeisestä postauksestani, joten lisään tämän vielä tähän väliin:


"KULUVA VUOSI TUO MEILLE NELJÄ EPÄTAVALLISTA PÄIVÄMÄÄRÄÄ
1.1.11   11.1.11  1.11.11  11.11.11

EIKÄ SIINÄ  KAIKKI
!


- OTA OMAN SYNTYMÄ
VUODEN KAKSI VIIMEISTÄ NUMEROA JA LASKE YHTEEN OMA IKÄSI TÄNÄ VUONNA  JA SAAT VASTAUKSEKSI  111 !
-ESIM.  ONNI ON SYNTYNYT 1957
TÄNÄ VUONNA HÄN TÄYTTÄÄ 54 VUOTTA, SIIS 57+54=111

-
ESIM. ANNI  ON SYNTYNYT 1974, TÄNÄ VUONNA TULEE 37 VUOTIAAKSI - 74+37= 111

-KIIN
ALAISEN   FENG SHUIN  MUKAAN TÄMÄ VUOSI ON  RAHAN VUOSI.

-TULEVA LOKAKUU ON ERIKOI
NEN KUUKAUSI , LOKAKUUSSA ON 5 LAUANTAITA, 5 SUNNUNTAITA JA 5 MAANANTAITA .

NÄIN ON AINA  823 VUODEN VÄLEIN
 !

JUURI SELLAISTA VUOTTA NIMITETÄÄN " RAHAN VUODEKSI".


"Niin muuttuu maailma"
Eikä tässä kaikki: Japanin järistyksessä Japani siirtyi 2 metriä pohjoiseen! Tämä kerrottiin uutisissa silloin kohta katastrofitiedotteiden yhteydessä.
Tarvainen kuittaa asian aivan muuksi. Katso YLEn uutisteksti 12.3.2011, jossa asiantuntija toteaa lopuksi ykskantaan:
"Pohjoisnapa siirtyi kylläkin muutaman sentin johonkin suuntaan. Tämä ei vaikuta maapallon kiertoliikeeseen, mutta hidastaa maapallon pyörimisnopeutta muutamalla mikrosekunnilla."

Aikoja on alettu nyt lyhentää. Raamatussa kerrotaan Matteuksen evankeliumissa 24:22, että niin tehdään. Jo Haitin maanjäristyksen yhteydessä tästä tiedemiehet ilmoittivat. Ylen uutiset 2.3.2010:

"Chilen maajäristyksen mahdollisesti aiheuttama vuorokauden lyhentyminen ei ole ennenkuulumatonta. Tappavan tsunamin vuonna 2004 aiheuttanut maanjäristys lyhensi maapallon vuorokautta lähes seitsemällä mikrosekunnilla, kertoo uutiskanava CNN. Tuolloin järistys oli voimakkuudeltaan yli 9 Richterin asteikolla."

3 kommenttia:

 1. Lumet kai sulavat jo nopeasti...
  Minäkin keräsin niitä kasveja.Jätin melkein viime tinkaan sen asian ja stressaannuin sen vuoksi,näin muistin.Ja varmaan muistan tänään niistä latinankielisistä nimistä vieläkin vähemmän kuin sinä!

  VastaaPoista
 2. Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, ne kummastuttaa hämmästyttää pientä kulkijaa...

  VastaaPoista
 3. Yaelian ja Miranda, kiitos kommentteista!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.