Keventäjän päiväkirja: Tunnustuksia

Kuva: ⓒMarja-Leena
 Pasilan kirjaston lastenosastolta
Maanantai 7. maaliskuuta 2011

Nyt apinaa hännästä kiinni. Tästä se alkaa. Kieltämättä kehossani on muutama kilo liikaa.  En ole koskaan käyttänyt mitään laihdutuslääkkeitä tai muita ihmepillereitä tai kavennuskonsteja kuin ruokavalion muutoksia. Pari kertaa elämässäni olen laihduttanut viisi kiloa. Nyt haluan laihtua vähintään sen verran, mieluummin enemmänkin.

Hiihtolomaviikolla kävin väsymykseni takia sokerirasituskokeessa, kun luin jostain, että diabeetikkoja kulkee lukuisia ympäriinsä täysin tietämättömänä taudistaan ja saavat siksi kaikenlaisia lisäsairauksia, jotka olisi mahdollista välttää, jos pääsairaus olisi tunnistettu ajoissa. Minulla oli raskaudenaikana kohonnut verensokeritaso ja olin siksi myös sairaalassa silloin jonkin aikaa. Mitään lääkitystä en onneksi ole koskaan joutunut ottamaan. Insuliini on kuulemma myrkkyä ja luin siitä jostain, että se hoitaa vain oiretta, ei varsinaista syytä. Löysin nyt lisää tuosta asiasta. Ohessa muutama linkki.

Kävin siis terveyskeskuksessa juomassa ison kannullisen kylmää erittäin makeaa sokerivettä. Yäk! Kaksituntia istuin sivummalla hoitajien valvonnassa. Nukahtaa ei saanut, vaikka kyllä tuo sokerivesi alkoi kauheasti nukuttaa. Paastoarvo oli kuulemma hiukan koholla ja viikon kuluttua sain tietää, että minulla on alentunut sokerinsietokyky.  Mitään lääkkeitä ei kuitenkaan määrätty. Uh, vieläkin inhottaa tuo sokerivesi, jota jouduin juomaan.

Tässä olen sitten pähkäillyt, mitä pitäisi tehdä. Luin netistä sivuston, jossa kerrotaan asiasta aika kattavasti: Luontaislääkintä. Siellä lukee mm. näin:

"Ihminen ei elä ilman insuliinia, mutta liika insuliini tappaa ihmisen. Insuliini on erittäin myrkyllinen aine, joten on äärettömän tärkeää pitää insuliinitaso juuri oikeissa lukemissa.


Parhaiten se onnistuu noudattamalla vähä- ja hyvähiilihydraattista ruokavaliota ja käymällä säännöllisesti mittauttamassa insuliinitasot. Paastoinsuliini on yleisin mittaus tapa. Pitämällä insuliinitasot optimaalisina voit ehkäistä lähes kaikkia ikääntymisen oireita, kuten korkeaa verenpainetta ja kolesterolia, tyypin 2 diabetesta (avuksi myös tyypin 1 diabeteksessa), osteoporoosia, kilpirauhassairauksia, syöpää, autoimmuunisairauksia, ym. elintasotauteja."


On siis hyvä tietää, mitä ovat hiilihydraatit:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hiilihydraatti


Tässä lääkäri Ron Rosedalen luennosta kerättyä tietoa,  http://www.luontaisnetti.fi , otteita sieltä täältä ja muustakin kuin diabeeteksesta:


"Insuliini on erittäin myrkyllinen aine, sen avulla pystyy jopa tappamaan ihmisen. On siis erittäin haitallista, jos elimistön insuliinitaso on koko ajan liian korkea.


Jos halutaan hoitaa itse sairautta, on löydettävä sairauden syy eli sen juuri. Ongelmana on, että lääketiede ei kuitenkaan etsi sairauden syytä. Lääketiede antaa taudeille vain nimiä, esim. korkea verenpaine, ja lääkäri määrää tähän hoidoksi verenpainelääkkeitä. Näin lääkäri hoitaa pelkkää oiretta, sillä sairauden syy on usein liian korkea insuliinitaso. Kun insuliinitaso saadaan ruokavaliolla laskemaan, laskee myös verenpaine normaalille tasolle, eikä lääkitystä tarvita.
****
Veren rasva-arvot
Insuliini vaikuttaa veren rasva-arvoihin. Insuliinitaso on lähes verrannollinen triglyseriditasoon. Kun insuliini on korkealla, myös triglyseridit ovat korkealla. Amerikkalaisessa lääkealan lehdessä (JAMA) oli artikkeli, jossa kerrottiin lääketieteen kyvyttömyydestä laskea triglyseridiarvoja ruokavaliolla. Lääkärit kirjoittavat edelleen lääkemääräyksiä vaivaan, joka voidaan helposti korjata vähähiilihydraattisella ravinnolla. Myös kolesteroliarvot saadaan laskettua samalla ruokavaliolla ja jo edellä mainitut korkea verenpaine, sekä kohonneet sokeriarvot. Metabolinen oireyhtymä on siis täysin hoidettavissa ilman yhtäkään lääkettä, vähähiilihydraattisella ruokavaliolla.
****
Jos henkilöllä on insuliiniresistenssi ja hänellä epäillään kilpirauhasen vajaatoimintaa, normaali koe ei näytä oikeaa tulosta, vaan silloin pitää mitata T3 pitoisuus. Usein T3 pitoisuus on alhainen, mutta kun insuliinitasot saadaan laskemaan hiilihydraattien karsimisella, T3 pitoisuus nousee oikealle tasolle.
***
Maissia ja soijaa lisätään myös karjalle annettaviin rehuihin. Ne aiheuttavat kilpirauhasen vajaatoimintaa, jonka seurauksena eläimet lihovat helposti. Sama ilmiö on todettu myös ihmisillä. Heinää ja kasveja syövien eläinten lihassa on runsaasti omega-3 rasvahappoja, ja sen johdosta riistan liha on ihanteellista.
****
Korkeasta insuliinitasosta kärsivien, lihavien ihmisten hoito aloitetaan vähähiilihydraattisella ja vähän tyydyttynyttä rasvaa sisältävällä ruokavaliolla.
****
Vähähiilihydraattinen ruokavalio
Ruokavalion pääperiaate on karsia huonot hiilihydraatit pois, joka tapahtuu poistamalla ruokalistalta kaikki viljat, peruna ja sokeri. Mehuja ei myöskään suositella, ei sokeroimattomina, eikä missään nimessä keinotekoisilla makeutusaineilla makeutettuna. Kuiduttomat mehut nostavat verensokeria, mutta kokonaisista marjoista ja hedelmistä valmistetut nektariinit ja pirtelöt sisältävät kuituja, jotka hidastavat verensokerin nousua ja ovat siksi suositeltavampia. Kasviksia tulee syödä runsaasti, sillä ne sisältävät paljon antioksidantteja ja ne myös estävät elimistön happamoitumista. "


Alkuperäinen insuliiniluento: http://www.mercola.com/2001/jul/14/insulin.htm#
Muita tietoja: www.mercola.com

Perunaa olen pitemmän aikaa jo syönyt aika vähän.

Nyt on sitten aika luopua pullasta. :) Aamulla söin kaksi laskiaispullaa pois pilaantumasta! Hirveästi kaloreita varmaan! Ja nyt olen sitten siirtynyt vain ja pääasiassa ruisleipään (100% ruista), joka onkin ollut tähänkin asti lähes ainoa viljatuote, jota olen käyttänyt.  Siis kaikki valkoiset jauhot pois. Ruisleipää en halua toistaiseksi jättää. En kuitenkaan syö leipää kovin paljon.

Liikuntaa täytyy nyt lisätä, sillä Puh-koiran kuoltua lähes puoli vuotta sitten minulta jäivät nuo monet yhteiset kävelylenkit pois. Siitä varmaan johtuukin etupäässä se, että kiloja on alkanut taas kertyä vyötärölle. Uutta koirakaveria en juuri tällä hetkellä voi ottaa, mutta pitää ruveta muuten kävelemään taas enemmän ja uintipäivä kerran viikossa pitää taas ottaa ohjelmaan.

Kuva: ⓒMarja-Leena
♪♩♫ ♬ Popsi popsi porkkanaa... ♪♬♩♫

12 kommenttia:

 1. Tsemppiä kevennysprojektiin.Olen jo pitkään vahtinut hiilareitani,mutta kilot eivät ole kauheasti pudonneet ainakaa minulla. Mutta kai sen vuoksi,etten sitä ennenkään ollut mikään pullansyöjä.

  VastaaPoista
 2. Heips,täällähän on kovasti tietoo,noista diabetes yms..Tiiän mitä toi litku on,olen juonut sitä,kun mitattiin verensokeri arvoja,hyyii mitä todellakin on,ei ole häävin makuista,vaan piti juoda sitä,yök..Olen tehny ruokavaliossa muutoksen,yli 2 vuotta sitten ja lenkkeilen jokapäivä,vetäsen sellasen 5 km lenkin,ihana olo sen jäläkeen♥,kannattaa ulkoilla ja lenkkeillä,jos haluaa välttyä lääkitykseltä,sokeriarvoni on laskenu tuon aikana roimasti!
  Mukavaa viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 3. Yaelian, en minäkään ole erityisemmin syönyt pullaa. Olen myös yrittänyt pitää 1000 kalorin päiviä, mutta täytyy myöntää, että liikkuminen jäänyt aika vähiin. Töissä kun pääasiassa seisoo koko päivän, illalla tekee mieli vain istua!

  VastaaPoista
 4. Tansku, nyt yritän taas ruveta tekemään kävelylenkkejä. Pakko ryhdistäytyä!

  VastaaPoista
 5. Metsässä on mukava kävellä :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin pelkäsin viime kesänä, että olen saanut sokerivian. Olin samanmoisissa kokeissa ja huh normaalia oli. Sanoivat tuskin minulle tulee muutoksia enään kun ei ollut vieläkään kohonnut.Opettivat että, sokeri pysyy kurissa normaalilla yksinkertaisella ruualla ja pitkäkestoisilla hiilareilla. Siis ei nopeaa eikä lyhyttä.

  VastaaPoista
 7. isopeikko, meiltä on turhan pitkä matka oikeaan metsään ja jos semmoinen tästä lähistöltä löytyisikin, niin mahtaisiko sinne uskaltaa ilman koiraa mennä kävelemään. Puistotkin ovat jo illalla kyseenalaisia liikkumapaikkoja.

  VastaaPoista
 8. sirkkis, kyllä ruokaan tosiaan kannattaa kiinnittää huomiota ja piitää itsensä liikkeessä...

  VastaaPoista
 9. Huokaus, minun pitäisi myös ryhtyä johonkin. Ongelma on vaan siinä, että liikunta koskee kaikkien fyysisten remppojen vuoksi.

  Vaan jotain on yritettävä.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 10. SusuPetal, kiitos! Saa nähdä, saanko mitään näkyvää tulosta.

  VastaaPoista
 11. Minäkin ole tuolla vähähiilihydraattisella dietillä, kaksi ensimmäistä viikkoa tiukalla, vain 20g hh päivä, ja jatkan kyllä samalla määrällä.
  Olo on aika kevyt kävellä jo.
  Viikonloppuna tuli mussutettua mökillä, mutta nyt karpataan taas!

  Tsemppiä minultakin ♥

  VastaaPoista
 12. seijastiina, nyt on ote vähän lipsunut, kun ollut kaikenlaista stressiä. Pitää taas ottaa itseä niskasta kiinni ja karpata! :)

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.