Kieliopintoja :)

Su 16.2.2014

Harmittaa, etten ole kieli-ihmisiä. Koulussa olin matikkalinjalla, luin pitkän saksan (jonka olenkin sitten käyttämättömänä melkein unohtanut) ja ruotsiakin meikän pitäisi osata kuin vettä vaan, koska sitä luin koulussa pitempään kuin saksaa. Vaan enpä taida osata. Englantia minulla oli koulussa minimaalisen vähän juuri tuon matikkalinjan takia. Italiaa ja venäjää opettelin itsekseni jonkin aikaa ja kävin myös lyhyen heprean kurssin ja aloitin hieman ranskaakin. Sitten vain ne kieliopinnot jäivät. Oli olevinaan muita kiireitä ja menoja. Nyt tykkäisin osatan kunnolla noita kaikkia jo koulussa opiskelemiani kieliä ja lisäksi vielä italiaa, ranskaa, hepreaa ja venäjääkin!


Clipartin näkemys eri maitten kielistä! :)


Jos olisin ollut fiksu, osaisinkin noita kaikkia nyt jonkin verran. Yhteenaikaan kyllä minulla oli tuo sana päivässä menossa, mutta jossain vaiheessa sekin pääsi hiipumaan. Nyt sitten aloitin taas tuon sanavaraston hankkimisen. Sana päivässä ja hieman kertausta ja kielioppia. Saa nähdä taas, kuinka kauan viitsin.

Olen siis alkanut paikata kielitaitoani mm. opettelemalla sanontoja. Aloitan tutuista ja etenen vaikeampiin. Tämän päivän sanonnat:

Onnittelemme! Onnittelut!

saksa: WIR GRATULIEREN! Herzlichen Glückwunsch! (Ääntäminen wirgratulieren, Herzlich, Glückwunsch)
ruotsi: Vi gratulerar! Grattis! 
italia: Ci congratuliamo! Congratulazioni! (Ääntäminen Ci ja Congratulazioni!)
ranska: Nous félicitons! Félicitations! (Ääntäminen)
venäjä: Поздравляем! Удачи! (ÄäntämisohjeitaПоздравляем!)
heprea: !אנו מברכים! מזל טוב  (Ääntäminen)

Olisipa vielä venäjän ja heprean sekä ranskan sanoissa ääntäminen vielä mukana kirjoissa ja vihkosissa! Ääntämisohjeet joutuu monesti etsimään.

FB:ssa on hauskoja sivuja kuten Helmut opettaa sinulle saksaa, Krista opettaa sinulle englantia, Inna opettaa sinulle venäjää ja Senja opettaa sinulle ruotsiaInnalla on toinenkin sivu FB:ssa.

Heprean ääntämisohjeita on mm. täällä  ja venäjän täällä. Ranskan ääntämistä täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.