Jännä yhteensattuma

To 14.11.2013

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Juuri, kun viime postauksessani kerkisin kaipailemaan kirjaa, jonka luulin kadottaneeni lopullisesti, löysinkin sen sattumalta kaappeja siivotessani! En kyllä muistanut sitä aivan niin kellastuneeksi ja räjähtäneeksi kuin se on. Tuo nidottu kirja on painettu Aa osakehyhtiön toimesta vuonna 1945 ja tietääkseni se on kuulunut kiellettyihin kirjoihin (ei tosin näy tuossa listattuna), siis kirjastojen ns. myrkkykaappiin. Lapsena kyselin sitä Raision kirjastosta ja minua katsottiin silloin aika kummeksuen (lapsi kyselee!!!). Olisikohan johtunut mm. kirjan nimeen liittyvästä selvennyksestä: SS-miehen päiväkirjan lehtiä. Silloin tuo kirja jäi tosiaan löytymättä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Myöhemmin se tuli jossain vastaan asuessani Helsingissä, ehkä divarista tai kirpputorilta, en muista enää mistä. Lukematta se on ollut aina tähän päivään asti. Nyt, kun sen taas yllättäen löysin, varmaankin luen sen. Uhmaan noita kellastuneita sivuja ja todella selvitän, mitä tuo kirja sisällään pitää. Googlatessani jonkinlaisen välähdyksen siitä sainkin, ennen muuta paljastuksista, joita Lappi-Seppälä kertoo SS-miesten tekemistä kauheuksista ja joihin hän erään toisen henkilön kanssa ei halunnut osallistua. Lappi-Seppälä erotettiin tästä syystä SS-miehistä ja hän vältti hädin tuskin keskitysleirille joutumisen.

Luettuani tuon kirjan kirjoitan siitä varmaan enemmän kirjallisuusblogissani Marja-Leenan kirjahylly. Kirja lienee niitä, joista on sanottava: Heikkohermoiset älkööt vaivautuko!

Takakannen esittelytekstin pystyy ehkä tästä kuvasta lukemaan:

Haudat Dnjeprin varrella

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen4 kommenttia:

 1. Jään odottamaan kirjapostaustasi, Marja-Leena!
  Uskoisin olevan mielenkiintoisen kirjan...
  Oikein hyvää torstai-iltaa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, milloin kirja on luettu. Juuri aloitin...

   Poista
 2. Myrkkykaapeissa on ollut kaikenlaista miälenkiintoista luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa aikaa tutkia, mitä kaikkea sinne piilotettiinkaan.

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.