Myöhäisillan Helsinkiä

Pe 1.11.2013
Eräänä iltana tässä äskettäin jäin ihmettelemään Hakaniemessä näkyvää valokiilaa taivaalla. Muistan jonkin vastaavan valoteoksen joskus aikaisemmin kohdistuneen Kallion kirkon torniin ainakin vuonna 2011, jolloin lasersäde yhdisti Tähtitorninmäen ja Kallion kirkon.

Nyt valokiila oli suunnattu kohden taivaankantta ja joku outo vihreän turkoosi valo hohti nyt myös kirkontornin alemmassa osassa, ja koko tornikin oli valaistu. Kysymyksessä lienee tämän tapahtuman jatkuminen:  http://www.helsinki200.fi/tiedotteet/sininen-viiva-syttyy-unioninakselin-ylle

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Tässä ainakin osa selitys: "Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen käynnistää Sininen viiva -teoksen maanantai-iltana kello 18.30. Teos tulee näkymään Helsingin taivaalla myös tulevina vuosina." 
http://yle.fi/uutiset/stadin_valot_kirkastuivat_oljytuijuista_lasersateisiin/6409269

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/193230-sininen-viiva-syttyy-tahtitorninmaen-ja-kallion-kirkon-valille
"Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuosi huipentuu Unioninakselin valotaideteokseen.
Unioninakselilla tarkoitetaan Tähtitorninmäen ja Kallion kirkon välistä aluetta, johon kuuluvat Kopernikuksentie, Unioninkatu ja Siltasaarenkatu. Laservalon avulla Unioninakselin ylle piirtyy sininen viiva.
 Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen käynnistää Sininen viiva -valotaideteoksen Helsingin observatoriossa maanantaina 10. joulukuuta kello 18.30, päivälleen 135 vuotta sen jälkeen, kun Helsingissä ja koko Suomessa syttyi sähkövalo ensimmäisen kerran vuonna 1877.
 Parhaiten teos näkyy säteen suuntaisesti eli Unioninakselilta. Sää vaikuttaa säteen näkyvyyteen, se näkyy erityisen hyvin hieman usvaisella säällä.
 Teoksen on suunnitellut Vesa Honkonen/Vesa Honkonen Arkkitehdit ky, tekninen toteutus on Eastwayn.
Helsingin pääkaupungiksi korottanut keisari Aleksanteri I saapui Unioninakselia pitkin kaupunkiin vierailullaan vuonna 1819."

4 kommenttia:

 1. Kiitos tietoiskusta, Marja-Leena:)
  Suomalaiset tykkäävät keisari Aleksanterista!
  Hyvää pyhäinpäivää ja viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aili! Hyvää pyhäinpäivää ja viikonvaihdetta myös Sinulle!

   Poista
 2. Tuttuja maisemia on kiva nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaisin monet tututkin paikat näyttäytvät joskus ihan oudossa valossa. Olen joskus jopa kaksi kertaa ajanut ratikalla oman pysäkkini ohi! Mutta kummallista kyllä valokuvissa paikat iltakuvissakin ovat ihan hyvin tunnistettavia!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.