Malminkartanon alikulkukäytävä

Su 10.3.2013

Asuimme 80-luvulla Kaivokselassa siinä aika lähellä Malminkartanoa. Eipä tuokaan paikka päällisin puolin katsoen ole kauheasti muuttunut, ei ainakaan aseman seudulta. Jokunen kuukausi sitten olen viimeksi käynyt noissa maisemissa. Eilen kuitenkin huomasin jotain, mitä en ole aikaisemmin nähnyt. Vilkaistaanpa vähän lähempää tuota jalankulkijoiden alikulkukäytävää:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Nämäpä eivät olekaan mitään ihan tavallisia graffiteja! Voi olla, että nuo maalaukset ovat olleet jo pitkäänkin paikoillaan, mutta en vain ole huomannut. Toisaalta en ole aikoihin mennyt tuosta sillan alta. Viimeksikin menin asemalta ihan toiseen suuntaan.
Minusta nuo maalaukset näyttivät kivoilta, joten menin katsomaan niitä lähempää, vaikka tälläkään kertaa en ollut menossa tuon sillan alta. Kivoja maalauksia. Piristäviä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tämä haukimaalaus lienee näistä upein, vaikka kivoja ideoita ovat oikeastaan kaikki. Kenen tai keiden tekemiä nuo maalaukset ovat, en tiedä. Googlella löysin linkin, joka kuitenkin oli jo poistettu eikä toiminut enää. Googlen näyttämän parin rivin mukaan alikulkukäytävän maalaukset ovat koululaisten tekemiä ja maalattu jo vuonna 2005. Aika hyvin ne ovat säilyneet, jos ovat peräti yli seitsemän vuotta vanhoja.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kiva idea on ollut maalata tolppiin puita:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Talvinenkin maisema piristyy näistä "satupuista"!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Vai mitä mieltä olette? Eivätkö olekin hauskan näköisiä?! Betonin maalaaminen muuttaa heti tunnelman paremmaksi!

Maalaisivatpa vielä makkaratalonkin betonirenkaan!

20 kommenttia:

 1. Hienoja. Paljon parempi noin kuin tylsät betoniset pylväät! Ihme jos ovat niin vanhoja jo ja noin tuoreen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkaan mielestäni nuo maalaukset eivät ole kovin vanhoja. Tai ne on maalattu jossain vaiheessa uudestaan?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tällaista saisi olla enemmän. Sementtiseiniä kun Hesassakin riittää.

   Poista
 3. Wautsiwau! Hienoja ovat! Harmaan betonin ilme on muuttunut upeiksi taideteoksiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten paljon voitaisiinkaan tehdä ihmisten viihtyvyyden hyväksi, jos tylsän näköisiä betoniseiniä maalattaisiin tyylikkäästi!

   Poista
 4. Kyllä ovat minusta hyvän näköisiä, piristystä arkipäivään. ehkä siksi ovat säilyneetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattavat tosiaan olla seitsemän vuotta vanhoja!

   Poista
 5. Voi miten upeat työt ja antaa tylsille seinille ja pylväille iloista ilmettä.
  Koivikko on minulle mieluisin, kesää odotan.

  VastaaPoista
 6. Kiva piristävää näkymää

  VastaaPoista
 7. Mitä jos itse menisit piristelemään ympäristöä?? Saisit korkeintaan yhdyskuntapalvelutuomion ja joutuisit poistamaan niitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin tällaisiin töihin pyydetään aina lupa. Esim. koululta varmasti tässä tapauksessa tai jostain kerhosta. Monesti maalit saadaan joltain sponsorilta, jostain maalifirmasta lahjoituksena tai sitten jostain määrärahoista. Yleensä takana pitää olla joku yhteisö, jolla on arvostusta ja jossa on joku, joka vastaa koko projektista. Kuitenkin kuka vain voi muodostaa tällaisen ryhmän, mutta jonkinlainen vastuuhenkilö siinä pitää olla, yleensä joku nuoriso-ohjaaja, koulu tms.

   Poista
  2. no yritin vain olla vitsikäs...

   Poista
  3. OK. Monet kyllä yrittävät ihan omalla luvalla ja ne on sitten kaupungin kustannuksella poistettu. Ja tekijöitä voi tosiaan odottaa rangaistus töhrimisestä...

   Poista
 8. Hauska, kun kuvasit nämä tänne katsottavaksi. Lumi ja talvi varmaan vielä korostavat noiden kirkkautta ja lämpöä. Aina silloin tällöin kuulee tällaisista yhteistöistä, mutta harvemmin niistä huomataan kirjoittaa.
  Sinulla on ennenkin ollut taito esitellä tällaista taidetta blogissasi. Kiitos siitä.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.