Helsingissä on talvi

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Pe 7.12.2012

Yhdessä vuorokaudessa viime viikolla tuli monta kymmentä senttiä lunta ja sitten lunta on tiputellut hieman lisääkin.

Tässä kuvia lumimyrskystä 30.11.12, jolloin lunta tuli kerralla ehkä jopa 40 cm (Luin tuon luvun jostain). Tässäkin kuvassa näkyvät lumiröykkiöt ovat syntyneet vuorokaudessa:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kuulin, että Suomenlahdella olivat aallot olleet jopa noin 9,5 metriä korkeita. Paikoin myrskyn hieman vaimennuttua näytti ihan kauniiltakin:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Pikkujoulujakin on ollut muutama. Välillä on saatu hengen ja sielun ravintoa, välillä vatsan herkkuja ja välillä jopa molempia. Tässä herkkulautanen yksiltä pikkujouluilta (Annoksen nimeä en muista, mutta maukasta oli):

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Olen seurakunnassa auttelemassa kirjamyynnissä ja meille vapaaehtoisille tarjottiin Rossossa nämä herkut (jokainen sai valita, mitä otti). Jälkiruoka oli myös todella hyvää. Kaiken lisäksi se tarjottiin melkein pesuvadin kokoisessa astiassa ja lusikkakin oli normaalikokoinen keittolusikka!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tässä kuvia työpaikan pikkujoulusta, joka tarjottiin joulupullan ja glögin kera:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tämä UMON konsertti ja Maarit Hurmerinnan laulut tarjottiin meille Aleksanterin teatterissa hienoissa puitteissa, sillä Aleksanterin teatteri on vanha oopperatalo Bulevardilla. Olen tosiaan käynyt 70-luvulla siellä kuulemassa italiaksi laulettua oopperaa. Olisiko ollut Taikahuilu? Tuon oopperaelämyksen minulle tarjosi silloin Suomessa asunut italialainen ystäväni Claudio, joka nykyisin asuu jälleen Italiassa ja on sieltä muuttamassa vaimonsa kanssa Argentiinaan.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Marraskuun loppupuoli ja joulukuun alku on tosiaan ollut jo sangen mielenkiintoista aikaa, vaikka myös sangen väsyttävää. Mitä kaikkea vielä tämä joulukuu pitääkään sisällään, ei voi kuin arvailla. Paljon tapahtumia ainakin verrattuna joihinkin muihin kuukausiin.

Rauhallista jouluaikaa ja antoisaa loppuvuotta kaikenkaikkiaan teille jokaiselle!


9 kommenttia:

 1. Oli se vain upea tuo vanha oopperatalo, olen siellä joskus käynyt, uudessa en olekkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kauheasti välitä oopperoista, joten niitä olen seurannut vain muutaman kerran, yleensä ulkomaan matkoilla, joten Helsingin uusi oopperatalo ei ole tullut tutuksi ja vanhassakin kävin vain kerran. :)

   Poista
 2. OIkein lämmintunnelmainen tuo vanha oopperatalo!:))

  Leppoisaa viikonloppua, Marja-Leena!<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vanha oopperatalo on kai jotain yli 100 vuotta vanha, joten sillä on historiansa. Ihmisetkin olivat kai laihempia ja pienempiä, kun se rakennettiin, koska joka puolella tuntui perin ahtaalta, vaan hienot puitteet kyllä. Ei tuollaisia koristeita enää kai edes osata tehdä... :)

   Poista
 3. Talvi taitaa olla nyt sitten koko maassa! Sinulla on ollut mukavia tilaisuuksia siellä, joihin olet osallistunut. En ole saanut aikaiseksi riviäkään kirjeestä, jonka lupasin. Pahoin pelkään, että siitä tulee vain kortti... Aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olet kunnossa. Sinua ei ole näkynyt FB.ssäkään. Kortti on ihan kiva!

   Poista
 4. ONpa todellakin talvisen näköistä! Herkullisia juttuja olet syönyt!

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Piti vielä sanoa että ihana tuo vanha oopperatalo.Siellä kävin lapsena katsomassa balettia ja kuulemassa oopperaa ja äitini siellä tanssi balettikuorossa ennen kuin tulin maailmaan;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme, että vanha oopperatalo on Sinulle tuttu. Äidilläsi oli mielenkiintoinen työ. Tuliko hänelle siitä vanhemmiten jalka- ja selkäsäryt? Meillä oli naapurina vanha rouva joskus, kun olin lapsi. Hän oli ollut ammatiltaan tanssija, mutta meni kulumien takia sitten niin huonoksi, että vietti vanhuutensa pyörätuolissa. Nykyisin tuollaisiakin vaivoja osataan hoitaa, leikataan, laitetaan keinoniveliä ym.

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.