Suomessa on muutamia julkkisten mukaan nimettyjä ruokia, juomia ja leivonnaisia. Otin itsenäisyyspäivän linnanjuhlista yhden mielenkiintoisen kuvakaappauksen (yle.fi) TV-lähetyksestä:
Sibeliuskakku. Sen kerrottiin olevan tämän vuoden uutuus. Saattoi tosin olla uutuus vain itsenäisyyspäivän vastaanotolla pressanlinnassa.
Tässä netistä löytynyttä tietoa tuosta kakusta:
"Tumma kakkupohja, laktoositon vadelmakerma, vähälaktoosinen suklaakerma, konjakki kostutus, laktoositon kermavaahto, marsipaani. Ei erityisruokavaliomahdollisuuksia. Huom. marsipaani sisältää mantelia, ei sovellu pähkinäallergisille." http://www.laurell.fi/index.php?section=29
Kuva: http://www.kondiittori.fi/ |
Tässä luettelo linnan herkuista, kakkujakin peräti seitsemän erilaista (tiedot sivulta http://yle.fi/uutiset/linnassa_tarjolla_seitsemaa_erilaista_kakkua_-_ja_paljon_muuta/6405964 +kuvia):
Mustaherukka-krokanttikakku
Puolukka-porkkanakakku
Mustikka-valkosuklaakakku
Mansikkakermakakku
Omenaunelmakakku
Sibelius-kakku
Ellen Svinhufvud-kakku
Wanhan ajan pullakranssi
Puolukkapiparkakku
Mustikkapiparkakku
Lusikkaleipä
Tyrni-, vadelma- ja glögimarmeladi
Piparkakkutoffee
Vuorisuolasuklaa
Piparkakku macaron
Puolukkainen makia
Tyrnimarjatartaletti
Kyyttö-puolukkapyörö
Porovoileipäkakku
Savukuha-graavitaimenvoileipäkakku
Karitsanpaistivoileipäkakku
Siika-mummonkurkkuvoileipäkakku
KalaterriiniJuustoja:
Raputerriini
Muikunmätiterriini
Maa-artisokka-pinaattiterriini
Porkkana-mustajuuriterriini
Sieni- ja porkkananapposet
Kaskinauriskäärö
Muikkukäärö
Pieniä peruna- ja ohrapiirakoita
Suppilovahverotasku
Tomaatti-pinaatti piiraspala
Lohipasteija ruiskuorella
Graavilohi-, pinaatti-savusiikaspiraali
Lampaanlihapatee
Kantarellilla täytetty kananpojanrulla
Graavi siika ja -lohi ruisnappi
Lampaanpaistirieskarulla
Lunsmanni Musta Pässi
Vuohen juustoleipä
Arctic munajuusto
Juhlava Cheddar
Leipätikut
Kahvi / tee
Puna- ja valkoviini
Kultarannan omenamehu
Olut, virvoke
Booli
(Sama lista myös http://www.president.fi/Public/default.aspx?contentid=263316)
Suolaista tarjottavaa oli peräti 19 laatua:
"porovoileipäkakkua, savukuha-graavitaimenvoileipäkakkua, karitsanpaistivoileipäkakkua, siika-mummonkurkkuvoileipäkakkua, kalaterriiniä, raputerriiniä, muikunmätiterriiniä, maa-artisokka-pinaattiterriiniä, porkkana-mustajuuriterriiniä, sieni- ja porkkananapposia, kaskinauriskääröjä, muikkukääröjä, pieniä peruna- ja ohrapiirakoita, suppilovahverotaskuja, tomaatti-pinaatti piiraspaloja, lohipasteijoita ruiskuorella, graavilohi-, pinaatti-savusiikaspiraalia, lampaanlihapateeta, kantarellilla täytetty kananpojanrullia, graavi siika ja -lohi ruisnappeja, lampaanpaistirieskarullia ja leipätikkuja"http://www.seiska.fi/viihdeuutiset/_a515841/naita+herkkuja+tarjoillaan+linnan+juhlissa
Mitä mahtaakaan olla ensi vuonna – jos ollaan silloin vielä itsenäisiä jHs – kun Suomi täyttää 100 vuotta!?
Sotaveteraanit Suomessa on pääosin unohdettu. Isäni oli sodassa 5 vuotta, 19-vuotiaasta 24-vuotiaaksi. Sota jätti häneen pysyvät vammat ja hän kuoli 45-vuotiaana. Jos hän eläisi, hän täyttäisi maaliskuussa 2013 93 vuotta. Aivan viime vuosina sotaveteraanit on kuitenkin paremmin muistettu.
Voi tuo kakku maistuis varmaan minullekki.Varsinki kun Karelia- sarjan musiikki soisi taustalla ♥
VastaaPoista