Hyviä uutisia ratikkakiskojen varrelta

To 13.9.2012

Hakaniemen torin ratikkapysäkkien tasanteillä on joka kesä ollut aivan ihastuttavia kukkaistutuksia, niin tänäkin vuonna:

Kuva: ©Marleena

Vaan tänä vuonna noissa istutuksissa on hauska epätavallinen yksityiskohta:

Kuva: ©Marleena
Mitä ilmeisimmin osa istutuksesta on aivan oikeaa ja ihka tavallista persiljaa! Joku on sieltä täältä käynyt jotain napsimassakin, syntyneistä koloista päätellen, vaikka liikenteen keskellä kasvaneina ja ties millä ravinteilla kasvatettuina nuo persiljat tuskin ovat aivan terveellisiä syötäviä!

Kuva: ©Marleena

En kuitenkaan osaa sanoa, ovatko toiselle puolelle istutetut kukat myös syötäviä. En ainakaan suosittele liikenteen päästöjen takia noita istutuksia syötäviksi. Enkä oikein usko, että se olisi kaupungin sääntöjen mukaan luvallistakaan!


Tänään kävin taas terveyskeskuksessa ja sain vielä sairauslomaa maanantaihin. Flunssa, vai mikä pöpösairaus lie ollutkin, alkaa onneksi nyt olla melkein selätetty. Antibioottikuuri napsittu kohta loppuun. Vielä on päästävä tästä köhästä.

Kuva: ©Marleena
Tein kotimatkalla sen verran ratikkakierrosta terveyskeskuksesta palatessani, että näin tuon ratikkapysäkin, josta teille olen kertonut. Etsin nimittäin viime viikolla netistä tietoa, kenen vastuulla tuon pysäkin roskis voisi olla ja googlasin mm. ratikkapysäkkien hoidoista. Soitin sitten HKL:n numeroon ja kerroin tuosta pysäkistä, jonka roskat alkoivat levitä jo vaikka miten pitkälle. HKL:n vastuulla on nimittäin osa pysäkeistä. Henkilö, joka vastasi puhelimeen, ei ollut varma kuuluiko ko. pysäkki heidän vastuualueeseensa, mutta lupasi laittaa asian selvitykseen. Ja tänään, hurraa:


Kuva: ©Marleena
Roskis tyhjennetty ja ympäristö siivottu!

Vertaapa vaikka tähän kuvaan, jonka otin 2.9.12:

Roskiksen tienoo 2.9.12 Kuva: ©Marleena
Pysäkillä oli nyt vain joku tupakantumppi ja omenankara, mikä ei tosiaan maata kaada. Tässä siis yksi mukava arkinen ilonaihe: Sotkut siivottu pysäkiltä, jota tulee silloin tällöin käytettyä. Toivottavasti tilanne on korjaantunut pysyvästi.

4 kommenttia:

 1. Voi ihme, en ole kyllä koskaan nähnyt persiljaa tai mitään muuta vastaavaa kaupungin istutuksissa. Harmi kun ei tosiaan taida olla ihan syömäkelpoista...:-)

  Hienoa aloitteellisuutta sinulta, ja loistavaa, että pysäkki on nyt siivottu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hippu! Ensimmäisen kerran minäkin näin persiljaa koristeena.

   Poista
 2. Onnittelut, homma toimii!!

  Olet sinä sitkeä nainen, Marja-Liisa!<333

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.