Vaihtelua arkeen: Putkimiehiä koululla

To 17.11.2011

Jokavuotinen teatteriesitys koulun jumppasalissa tänä vuonna oli Teatteri Rollon Putkimiehen Pusu

Kuva: © Marleena
Esityksessä käytettiin vain yhtä sanaa: "Putkinen". Itse esityskin oli pelkkää koheltamista putkenpätkien ympärillä lähes 60 minuuttia. Ohjelma, joka on tarkoitettu 3-vuotiaasta ylöspäin, on kyllä turhan pitkä, koska siinä ei tapahdu oikeastaan mitään: juostaan ja hypitään vain päättömästi.

Lauluesitykset olivat kyllä ihan hyviä ja niissä oli enemmän kuin yksi sanakin. Lapset kertoivat tykänneensä lauluista. Ihmettelen, että kokonaisen tunnin ajan lapset kuitenkin kutakuinkin jaksoivat seurata esitystä, jossa oli tavallaan kyllä paljon mykän filmin ideoita käytetty elävän esityksen aineksina.

Kuva: © Marleena
Kuva: © Marleena
Kuva: © Marleena
Vaikka esitys oli hyvin yksinkertainen, joidenkin oppilaiden mielestä suorastaan tylsä, saivat näyttämöllä juoksentelevat ja hyppivät näyttelijät pienimmät katsojat eräässä vaiheessa niin mukaansa, että piiloutumisosuudessa pikku yleisö yritti huitomalla ja huutamalla saada näyttelijät huomaamaan, mihin putkenpätkään joku näyttelijöistä oli piiloutunut! Osa oppilaista kyllä nyrpisteli nenäänsä esityksen päätyttyä, mutta osa pienistä oppilaista taas piti esitystä oikein hyvänä. 

Niinhän se on elokuvien suhteenkin: Toiset pitävät toimintaleffoista, toiset haluavat syvällisempiä juttuja.

Kuva: © Marleena
Kuva: © Marleena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.