Sukututkimuksesta yms.

Su 1.5.2016
Olen viime aikoina innostunut sukututkimuksesta ja löytänyt valtavan määrän verisukulaisia Geni.com kautta, peräti 5000! Joku sukuhaara on löytynyt jopa 1400-luvulle ja yllättäviä sukulaisia on poliitiikan puolelta ja taiteilijoita. Isäni suvun puolelta on tunnettuja poliitikkoja ja äitini puolelta kuvataiteilijoita. Ja kuuluisia kirjailijoitakin molemmista suvuista. Musiikin puolelta sitten en tiedä oikeastaan montakaan, joten ei ihme, etten osaa laulaa! 😄 Se on aina surettanut minua samoin kuin äitiäni, joka myös olisi halunnut osata laulaa. Isäni puolelta kyllä löytyy jopa "kylän esilaulajana" tunnettu ja isäni äidin suvussa on myös yksi tunnettu oopperalaulaja. Kuvataiteilijoita äitini suvun puolelta on sitten tosi monta ja sangen tunnettuja. Toisaalta välissä on niin monta sukupolvea, että vaikka he ovatkin verisukulaisia, niin useimmat eivät niin kaukaista sukulaisuutta pidä edes sukulaisuutena. Kuitenkin kun olen tutkinut eri sukuseurojen sukukirjoja, niin kyllä niissä sukulaisina pidetään kaikkia, joihin veriyhteys yleensä löytyy.

Kuvassa isäni äidin vanhemmat. 
Tämä isoäitini isä oli kylän esilaulaja,
mitä se sitten tarkoittaakaan.

Myös Facebookissa olen pysytellyt kohtalaisesti, vaikka sielläkin pidin jopa puolen vuoden tauon viime keväänä. Kun monet sitten ihmettelivät asiaa, aloin päivittää sitten vakituisemmin ja erityisesti olen seurannut Uudenkirkon ja Koiviston ryhmiä, koska isäni oli Uudeltakirkolta ja äitini Koivistolta. Olen liittynyt myös Uusikirkko-Seuraan ja Koivisto-seuraan.

Ehkä nämä ovat vähän hassuja vappumietteitä! En ole kauhean innostunut lähtemään vappuhulinoihin, mutta seurakunnan kokoukseen ajattelin mennä. Väentungos vappuaattona on Hesassa niin mahdoton, ettei sekaan sovi kunnolla ja siksi mieluummin pysyn sieltä poissa, kun kerran ei ole pakko mennä kaupungille.

Blogger saisi tehdä blogeja varten mobiiliversion. Nyt kyllä blogin päivittäminen tabletin kautta on sangen turhauttavaa, vaikka minulla on noin A4-kokoinen tabletti. Lisäsin tablettiin jopa Google kuvat -version, mutta en silti saa siirrettyä kuviani tähänkään bloggaukseen ja lisättyäni Google kuvat -version lakkasi kaikki kuvien toiminta muutenkin. Pelkkää tökkivää liikettä, jos yritti jonkun kuvan lisätä.

Onneksi jaksoin sinnitellä ja sain sitten tuon kuvien liittämisen vihdoin onnistumaan, kun keksin, jonkinlaisen kiertotien.

6 kommenttia:

 1. Hienoa että sinulla on lahjakkaita sukulaisia, joka on periytynyt myös sinulle! Suvun tuntemus on sekä hauskaa että jännittävää. Minä löysin veljenmurhaajan sukulaisteni joukosta! Se oli karsea kokemus!

  Kaunista ja hyvää vappua sinulle Marja-Liisa! ♥♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aili! Minulla on ollut sangen rauhallinen vappu. Toivottavasti Sinullakin. Hyvää alkavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
 3. Sukututkimus on mielenkiintoista,sieltä voi löytyä vaikka mitä:) Joku aika sitten pikkuserkkuni Yhdysvalloista lähetti minulle sukupuun,mutta se oli niin leveä,että se ei mahdu kerralla yhdelle ruudulle;D Oikein hyvää toukokuuta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus 80-luvulla aloittanut tutkia sukuamme, mutta sitten kiinnostus lopahti pitkäksi aikaa. Nyt, kun on helpompaa itsekin tutkia juuriaan, innostuin uudestaan. Harmi vain että suvusta jotain tienneet ovat jo siirtyneet ajan rajan taakse. Olisinpa heidän eläessään ollut yhtä kiinnostunut kuin nyt viime aikoina olen ollut.

   Poista
 4. Sukututkimus on mielenkiintoista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, mutta sangen aikaa vievää. Kiitos kommentista!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.