Nykymaailman ihmeelliset keksinnöt

Perää (! pe) 20.9.2013

Hankin vähän aikaa sitten iPadin, tablet "tapletin". Nyt sitten opettelen sen, siis tämän, käyttöä. Ohut, mutta suhteellisen painava vehje. Omituista kyllä tällä voi ottaa valokuviakin. En tosin ole vielä kokeillut. Siis nytkin kirjoitan tätä blogia tällä uudella laitteella. Jotenkin hankalampi kuin läppärini näin ensivaikutelmana. Vaan eiköhän tähänkin totu. Haluan nimittäin kirjoittaa ihan missä vaan ja mieluummin heti digitaaliseen muotoon, ettei tarvitse kirjoittaa moneen kertaan. Paperille kirjoitettu on kirjoitettava aina uudestaan tietokoneelle, siis nykyisin jolloin tavallinen konekirjoituskin on saatava digitaaliseen muotoon. Läppärini kuljetettu (po kuljettelu) on hankalampaa kuin tämän lituskaisen laitteen, vaikka onhan nykyisin pieniäkin läppäreitä, vai ovatkohan nekin tabletteja.

Hiukan harmittaa tuo säätö, mikä antaa valmiita sanoja ja usein aivan pieleen. Pitäisi kai poistaa kokonaan tuo ominaisuus asetuksista. Tylsää, kun saa korjata tekstejä vähän väliä eikä ole varmuutta, jäitkö (po jäikö) jokin automaattisesti tarjottu sana sittenkin käyttöön. Kosketusvempaimissa on puolensa, mutta huonoa on tuo sanojen automaattinen "vääristely". Hyväähän nuo säädöt tarkoittavat, avuksi ne on laitettu, mutta nopeasti kirjoitettaessa niistä on välillä haittaa. Maahanmuuttajataustaiset saavat sanoja valmiina ja kännykässäni tuo säätö toimii hyvin eikä siitä yleensä ole ollut haittaa. Pitää vielä opetella tuo ominaisuus tässäkin laitteessa...Muuten jos asut pääkaupunkiseudulla, tutustu vaihto- ja kirpputoriblogiini. Minulla on toistaiseksi paljon ihan uusia lukemattomia lehtiä vaihtohyllyssäni. Myös käsityölehtiä ja puutarha- sekä ruokalehtiä.

Katso
http://vaihtotori.blogspot.fi

2 kommenttia:

 1. Tuo padi on mukavampi kuin älykännykkä, on vähän isompi näyttö. ja reisussakin vähän mukavampi kuljettasa kuin läppäri. Joskus olen sen ostoa harkinnut, mutta toistaseksi jäänyt vielä harkintaan.
  Mukavaa viikoloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista mummeli! Tuohonkin tekstiin jäi yksi vempaimen oma korjaus "jäitkö" vaikka kirjoitin "jäikö". Helpompi tabletti on kuljettaa mukana...

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.