Keväinen lauantai - Naisten aamu ja katutaidetta

La 13.4.2019

Tänään olin melko aikaisin liikkeellä, koska menin kello 10:ksi seurakunnan Naisten aamuun. Lähdin  kotoa jo ennen yhdeksää, koska halusin käydä ensin kaupassa. Matkan varrella oli melko uusia katumaalauksia, joten kuvasin ohimennessäni myös niitä.
Naisten aamussa oli paljon väkeä ja erityisaiheena oli Raamatun kohta Matteus 7:7.


Seurakuntamme johtajan vaimo oli tiiminsä kanssa lähdössä Mosambikiin ja kuulimme paljon tuon    maan naisten surullisesta tilanteesta. Siellä on hyvin köyhää ja pahimmassa tilanteessa ovat naiset, joiden pitää elääkseen ja huolehtiakseen lapsistaan myydä itseään. Prosentuaalisesti hyvin suuri määrä naisia on näin onnettomassa tilanteessa.
Myös ihmiskaupan uhrien auttamisesta Suomessa saimme kuulla lisää. Uusi työntekijä kertoi johdatuksestaan tähän auttamistyöhön.
Ettemme olisi vallan masentuneet, meitä naisia kuitenkin hemmoteltiin monin tavoin. Kauniilla lauluilla ja kahviherkuilla. Jokainen sai myös erittäin nätin pyöreän vesipisaran näköisen pinssin. Omassa pinssissäni luki vaaleanpunaisin korukirjaimin: Love. Se on tuossa kuvassa servetin päällä oikeassa reunassa lautasella. Kuva on valitettavasti tosi surkea.Menomatkalla kuvasin nämä katutaiteen tuotokset:

Kaksi taitavasti tehtyä profiilikuvaa, kaksi tarkkaa teknisaiheista maalausta ja kaksi miesvartalokuvaa, joissa pää oli jätetty sivuseikaksi. Mies ei siis toisessa kuvassa mitenkään roiku hirressä, vaan pää katoaa yläosan pimeyteen.
Kyllä nuo maalaukset ovat oikein hienoja. Niitä voi käydä katsomassa Itä-Pasilassa aivan Topparikujan Asemapäällikönkadun puoleisessa päässä. Ne koristavat Asemapäällikönkatua, mutta kyllä tuo betoninen portaikon seinäkin kaipaisi maalia. Mitään suttuisia töherryksiä noiden taitavasti tehtyjen maalausten rinnalle en kuitenkaan toivoisi. Ihan yksivärinen maalattu seinäkin olisi tyylikäs.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.